| Autor |
Zpráva |
|
Pavel
|
Předmět příspěvku: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 04 kvě 2009, 15:07 |
|
|
Zdravim vsechny soucasne / budouci majitele Freeruneru revize A6 a starsich. * Pozorujete na svem pristroji ruchy v mikrofonu (tedy presneji stezuji si na to ti, se kterymi telefonujete)? * Kolika z vas tato chyba vadi? * Shodli bychom se na nejakem spolecnem postupu pri realizaci opravy nasich pristroju? Nabizeji se dve moznosti - BuzzFix party ci odeslani do opravy ke specializovane firme v zahranici. BuzzFix party Zakladem je, mame-li mezi sebou nekoho, kdo by byl schopen, ochoten a vybaven pro realizaci opravy. Z diskuse na Jabberu vyplynulo, ze by to snad mohl byt Itchy007 (potvrdi to?). K tomu se ovsem vaze potreba komunikace s vyrobcem, ktery by poskytl soucastky pro opravu a nahradni pristroje, pro pripad, ze se neco nezdari (a ktere jsou vlastne take odmenou pro opravujiciho - viz. http://www.mail-archive.com/community@l ... 42437.html). Ujmul by se teto komunikace nekdo zdatny v anglictine? Co se tyce kdy a kde - mozna Linuxovy sraz v Beroune? Oprava u specializovane firmy - viz. http://www.handheld-linux.com/wiki.php?page=Buzz-ReworkVzhledem k pomeru ceny opravy a nakladu na dopravu by bylo vyhodne domluvit se na hromadne zasilce. Jendnou z variant relizace by bylo spojeni opravy telefonu, ktere jsou uz mezi lidmi a tech, ktere teprve prijdou od Pulstera v ramci aktualni hromadne objednavky - drive nez poputuji ke svym majitelum (zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by to byly pristroje uz opravene). Nicmene nepripada mi tak uplne fer chtit po Ohinovi jeste toto. V principu jde o to, aby se nekdo ujal shromazdeni telefonu (z nove zasilky i od jednotlivcu), objednal opravu a zorganizoval distribuci pristroju po navratu z opravy (obdobne jako tomu bylo pri prvni hromadne objednavce?).
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Martix
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 04 kvě 2009, 15:39 |
|
Registrován: 16 črc 2008, 17:44 Příspěvky: 78 Bydliště: Luhačovice
|
|
Jen dodávám, že den konání linuxového (a zároveň i Openmoko) srazu v Berouně zatím není známý. Určitě bude některou sobotu koncem května nebo v červnu a to v pivovaru v Berouně. Až budu vědět víc, napíšu oznámení na forum a do Jabber konference.
_________________ Jabber: martix@njs.netlab.cz
Openmoko Jabber konference: openmoko@muc.openmoko.cz
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Pavel
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 06 kvě 2009, 15:00 |
|
|
Zdravim, mame dalsi informace o tom, co je treba k usporadani pripadne BuzzFix party: Itchy007 je myslence byt nasim "Iron man" naklonen. V tuto chvili je ale plne vytizen studijnimi povinnostmi. Pro ziskani dalsich informaci o tom, co zorganizovani takove BuzzFix party obnasi, jsem si dovolil oslovit nasim jmenem (snad se na mne proto nebudete zlobit) poradatele jiz probehlych akci v Barcelone a Braunschweig. Odpovedi ze Spanelska: Citace: Hi Pavel my comments in line 2009/5/5 Pavel Borecki <PavelBorecki@seznam.cz>: > Hi, > we, members of Openmoko community in Czech republic want organize a BuzzFix party. Your experiences from planning your action could be very helpfull for us. Do you help us? I will do my best  > > We are plannig contact Openmoko, Inc. for negotiate of supply parts for rework and reserve phones, according to Steve Mosher's mail ( http://www.mail-archive.com/community@l ... 42437.html). So: > > * Who is the right person for this negotiation in Openmoko Inc.? Steve now is full time to Plan B project so you better contact the sales manager Chelsea Wei( chelsea@openmoko.com) making copy to Sean( sean@openmoko.com) , they are also in copy of this mail. > * What they need to know from us and what we must satisfy? Number of components needed (I suggest you to ask for the double you intended to fix, components are pretty small and very very hard do find if they accidentaly jumps from your hands), you must take a register of imei numbers to report them back. Also number of damaged neos in the process. Surely they will apreciate some picture of an already fixed Neo pictures from your "Iron man" to verifiy and hints before you do the fix party, this ones to Joerg( joerg@openmoko.org) with copy to Sean. > * Who from local community is the trusted person for they - is it related to organisation of group sales? No as far as I know, trusted person is the organizer of the event, so I guess in this case is you  , openmoko guys are really open minded so don't be afraid to ask anything you need from them. > ... we only want to avoid that they must explain us this all again. And surelly they aprecieate it, I hope I have helped you in some way, Chelsea, Sean, please add any further information to Pavel to make sucessfull they party. > > Every insight from technician, who performed your rework is welcomed. Rafa!!! Can you explain some hints and tricks to Pavel, about how to deal with those f&%ing d&(mm small components?  > > Thanks > > Pavel Borecki > > P.S.: Sorry for my horrible English, it is not my native language. I will accept your apologizes only if you accept mine for the same reason  , the real meanfull is that we would be able to comunicate and understand  -- David Reyes Samblas Martinez http://www.tuxbrain.comOpen ultraportable & embedded solutions Openmoko, Openpandora, Arduino Hey, watch out!!! There's a linux in your pocket!!! Citace: Hi Pavel, Chelsea & David, > Rafa!!! Can you explain some hints and tricks to Pavel, about how to > deal with those f&%ing d&(mm small components?  I'll try to do my best. First of all, i've a pending post into my blog in my TODO list, that now is on Openmoko Planet. I only need to find the time to do it. The problem with the small components is that you've to be really carefull to manage them, and be very patient. I'll recommend the technician to practice with some small components before to do some fixes in order to get comfortable with his soldering skills/techniques. A good tweezers, and also a desoldering tweezers for SMD components, is recomendable. I didn't have the desoldering tweezers and i get more than 30 Neos fixed IIRC, but i'm looking to get ones to speed up the process, and be sure that pads doesn't get out. I recommend you to take a look into the joerg's folder for Hardware hacking, http://people.openmoko.org/joerg/GSM_EMI_noise/the "big-C*" are the documents that explain the fix. The SOP is the official one and the other is a community guy that makes his own fix. Other recommendation that saves you some time with mounting/umounting the phone, is to check the circuit diagram that is on the SOP, and check the soldering points, to don't get short-circuit neither soldering with the nearest pads of the other small components. >> P.S.: Sorry for my horrible English, it is not my native language. > I will accept your apologizes only if you accept mine for the same > reason  , the real meanfull is that we would be able to comunicate > and understand  Same here, the worst English "speaking"/"wrinting" in this list  If you have any question, i would be really glad to answer it. Regards, -- ___________ Rafael Campos o0 Methril 0o http://openblog.methril.net/Tedy mate zajem o to, nechat si pristroj takto opravit?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Martix
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 06 kvě 2009, 17:05 |
|
|
Pavel píše: Zdravim, Itchy007 je myslence byt nasim "Iron man" naklonen. V tuto chvili je ale plne vytizen studijnimi povinnostmi. To nebude problém, sraz v Berouně se schválně plánuje na období až budou mít vysokoškoláci po zkouškách. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zub
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 08 kvě 2009, 22:03 |
|
|
Ahoj, tak mi prisel mail ohledne BuzzFix party. Dobry napad. Jsem vlastnikem jednoho kousku a buzz fix by se mi hodil, t.j. count me in.  Takze strucne: - 1 ks - zub zavinac linux tecka fjfi tecka cvut tecka cz - klidne si do Berouna zajedu. t.j. zucatnil bych se osobne (pokud do toho neco nevleze) zub
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Martix
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 08 kvě 2009, 23:53 |
|
|
zub píše: tak mi prisel mail ohledne BuzzFix party. Mně také došel e-mail. Vlastním jedno FR a Openmoko přednášku a sraz v Berouně organizuju, takže tam určitě budu. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Blackhex
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 10 kvě 2009, 10:32 |
|
|
|
No já bych snad taky přijel, ale moc šťastný z toho, že to je v Berouně, nejsem. Brno, Ostrava nebo přinejhorším Praha by byla lepší.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Martix
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 10 kvě 2009, 11:19 |
|
|
Blackhex píše: No já bych snad taky přijel, ale moc šťastný z toho, že to je v Berouně, nejsem. Brno, Ostrava nebo přinejhorším Praha by byla lepší. Taky to nemám zrovna nejblíž, ale Beroun je kousek od Prahy, nehrozí v něm dopravní zácpa a je tam ubytování za 450 Kč. Jižní spojce se dá vyhnout přes Jesenice a do Berouna jezdí vlaky. Odkud jsi? Jestli pojedeš do Berouna autem, tak nás můžeš vzít ze Zlína. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
iVir
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 10 kvě 2009, 16:11 |
|
Registrován: 20 črc 2008, 19:01 Příspěvky: 2 Bydliště: Barrandov
|
Pro statistiku se tedy přidávám - 2ks - honza tečka mares zavináč gmail tečka com - Srazu v Berouně se zúčastním o způsobu dopravy ještě nejsem rozhodnut (z Prahy). 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
kavol
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 11 kvě 2009, 12:16 |
|
|
Pavel píše: Zdravim vsechny soucasne / budouci majitele Freeruneru revize A6 a starsich. jen doplním, že revize se zjistí takto: http://wiki.openmoko.org/wiki/Finding_hardware_revisionakorát mi není jasný algoritmus porovnání čísla "0350" s řetězcem "A6"? jinak Beroun mi taky moc nevyhovuje; hlašte se, kdo by to mohl vzít z Brna?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
mvontorcik
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 11 kvě 2009, 18:59 |
|
|
|
Ja som si dal na FR Qtopiu a celkom to funguje. Ale aj tak je HW problem neprijemnost. Cize pridem z Bratislavy na BuzzFixParty. Keby niekto chcel z Bratislavy poslat FR na opravu, nech sa mi ozve. Mam 1 FR, mail: mvontorcik zavináč gmail bodka com
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Martix
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 11 kvě 2009, 19:08 |
|
|
kavol píše: Pavel píše: Zdravim vsechny soucasne / budouci majitele Freeruneru revize A6 a starsich. jen doplním, že revize se zjistí takto: http://wiki.openmoko.org/wiki/Finding_hardware_revisionakorát mi není jasný algoritmus porovnání čísla "0350" s řetězcem "A6"? jinak Beroun mi taky moc nevyhovuje; hlašte se, kdo by to mohl vzít z Brna? Beroun je kousek vedle Prahy a do Prahy to máš z Brna hned, když odbočíš z D1 a pojedeš přes Jesenice, tak se vyhneš ucpané Jižní spojce. Navíc v Berouně není jen Buzz fix party, ale taky Openmoko sraz a přednáška. Takže určitě přijeď, bude to některou sobotu. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
kavol
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 11 kvě 2009, 20:58 |
|
|
Martix píše: Beroun je kousek vedle Prahy ... nemusíš se opakovat, ne všichni žijící na Moravě jsou vidláci, pro které je vrcholem dobrodružství jít do hospody přes les do vedlejší vesnice vlakem to mám za čtyři a půl hodiny nejmíň jedna cesta, a co se týče auta, který prosazuješ, výlet tam a zpět představuje investici odpovídající nejmíň čtvrtině ceny Freerunnera, což mi teda ani jedno za opravu závady, která mě netrápí, nestojí - a toho Medvěda předpokládám, že nezavřou dřív, než se mi podaří ho ochutnat takže dotaz trvá ... kdo ví, že pojede?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Martix
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 11 kvě 2009, 21:26 |
|
|
kavol píše: nemusíš se opakovat, ne všichni žijící na Moravě jsou vidláci, pro které je vrcholem dobrodružství jít do hospody přes les do vedlejší vesnice Nemysli si, já su také z Moravy, z okolí Zlína. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
vesp
|
Předmět příspěvku: Re: Jak na opravu HW problemu s rusenim mikrofonu (BuzzFix)? Napsal: 12 kvě 2009, 07:06 |
|
|
|
Já si myslím, že je jedno, kudy se pojede, o víkendu nebude zdržení na jižní spojce větší, než půl hodiny. Ale co takhle kdybychom se domluvili a FR jsme poslali poštou jako balík (s pojištěním)? Pokud teda je důvěra... Určitě to vyjde levněji a někdo by se toho jistě ujal.
|
|
| Nahoru |
|
 |